Placuszki z cukinii z koperkiem

Monika
Obiad
21.08.2018 14:10
Placuszki z cukinii z koperkiem

Składniki: - Cukinia średniej wielkości ( 350 g) - Jajko - Cebula mała - Koperek mały pęczek - Mąka pszenna 3 łyżki - Mąka ziemniaczana łyżeczka - Jogurt naturalny 2 łyżki - Sól - Pieprz Przygotowanie: Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach ( Młodą cukinię ścieramy w całości, większe bez gniazd nasiennych). Smażymy na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz posiekany pęczek koperku, jajko mąkę, oraz jogurt naturalny i pieprz. Po osmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneeprzygody.blogspot.com/2018/08/placuszki-z-cukinii-z-koperkiem.html