Ostre ogórki w miodowej zalewie

Przetwory
20.08.2018 9:21
Ostre ogórki w miodowej zalewie

Ostre ogórki w miodowej zalewie przepis na 5 słoików o wielkości ½ litra n towych 2,5 kg ogórków grutowych 5 ząbków czosnku 5 papryczek chilli 1 łyżka nasion gorczycy pieprzu 1 łyżka kolorowego kawałek korzenia imbiru ok 3 cm 4 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżki soli 1/2 szklanki octu 10 procent 2 szklanki wody W zależności od tego jak ostrą papryczkę wybierzecie tak potem w zimie ostre będziecie jeść ogórki bo cała ostrość z papryczki do nich właśnie przechodzi. Tak powstały ostre, bo z dodatkiem chilli, ogórki w zalewie miodowej z czosnkiem i gorczycą. Do każdego słoika włożyć po jednej papryce a następnie układać warstwę ogórków na przemian z imbirem i czosnkiem. Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki Ząbki czosnku obrać i pokroić w plasterki. Ogórki umyć i pokroić w plastryosolić i odstawić na ok godzinę . zc e a następnie układać warstwę ogórków na przemian z imbirem i czosnkiem. myć i wyparzyć a następnie p osolić i odstawić na ok godzinę w misce .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2018/07/ostre-ogorki-w-miodowej-zalewie.html