Malinowy sernik na zimno

Nawoja
Ciasta
14.08.2018 13:16
Malinowy sernik na zimno

Wypróbujcie, zanim przyjdzie pora na serniki pieczone i gotowane ;) Malinowy sernik na zimno (składniki na tortownicę o średnicy 25cm) - 250 g serka mascarpone - 250 ml śmietanki 30%/36% - 200 g zmielonego trzykrotnie twarogu lub serka wiaderkowego (użyłam Mój Ulubiony) - 200 g serka homogenizowanego waniliowego (użyłam Danio XXL) - 250 g jogurtu naturalnego typu greckiego - 5 czubatych łyżek cukru pudru - 1 galaretka cytrynowa i 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 180 ml wrzątku - 2 galaretki o smaku owoców leśnych lub jagodowym rozpuszczone (każda osobno!) Wstawiamy do lodówki do stężenia - zajmuje to ok. 30 min.-1 h. Pozostawione 2 łyżki kremu hartujemy galaretkę leśną i wylewamy na sernik. Wstawiamy do lodówki do stężenia - zajmuje to ok. 30 min.-1 h. Pozostawione 2 łyżki kremu hartujemy galaretkę leśną i wylewamy na sernik. jedna w 200 ml, a druga w 300 ml wrzątku - ok. 10-15 sztuk okrągłych herbatników - 200 g świeżych malin - 100 g świeżej borówki amerykańskiej Wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. min. Na końcu wylewamy schłodzoną do temperatury pokojowej ostatnią, leśną galaretkę. Odkładamy 2 czubate łyżki kremu sernikowego (będzie nam potrzebny do zabarwienia 1 leśnej galaretki). Odkładamy 2 czubate łyżki kremu sernikowego (będzie nam potrzebny do zabarwienia 1 leśnej galaretki). Serek mascarpone, śmietankę i cukier puder umieszczamy w misce (wszystko razem) ubijamy na gładki krem. Serek mascarpone, śmietankę i cukier puder umieszczamy w misce (wszystko razem) ubijamy na gładki krem. Następnie hartujemy galaretkę cytrynową z żelatyną, dodając do niej 1 łyżkę kremu sernikowego. Następnie hartujemy galaretkę cytrynową z żelatyną, dodając do niej 1 łyżkę kremu sernikowego. Do masy sernikowej dodajemy maliny - należy wmieszać maliny tak, aby się zbytnio nie rozpadły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.my-caprice.pl/2018/08/malinowy-sernik-na-zimno.html