PULPECIKI CIELĘCE GOTOWANE NA PARZE Z JARZYNKĄ

Obiad
14.08.2018 7:46
PULPECIKI CIELĘCE GOTOWANE NA PARZE Z JARZYNKĄ

Danie dla dzieci po 12 miesiącu życia. - 200 g mielonej cielęciny - 3 łyżeczki kaszy manny - żółtko - łyżeczka posiekanego drobno koperku lub natki pietruszki - 1 duża marchewka - pół dużej pietruszki - ¼ selera - ⅓ posiekanego pora - łyżka posiekanej natki pietruszki - łyżeczka koncentratu pomidorowego - łyżeczka masła - Cielęcinę wymieszać z kaszą, żółtkiem i łyżeczką posiekanych ziół. Nie będę Was oszukiwać – danie to nie wzbudziło zbytniego entuzjazmu Emilki – warzywa starte na tarce o grubych oczkach, plus kawałki pulpetów to było trochę za dużo do przeżuwania jak dla niej. - Warzywa włożyć do garnka, zalać wodą tyle żeby były przykryte, ułożyć wkładkę do gotowania na parze, ułożyć na niej pulpeciki. Z podanych proporcji wyszło mi 3 porcje obiadowe ( po 3-4 pulpeciki na obiad). Delikatne pulpeciki cielęce z kaszą manną gotowane na parze. Podałam jej to z drobnym makaronem ale równie dobrze sprawdzi się tu ryż czy jakakolwiek kasza. - Do warzyw dodać koncentrat pomidorowy, gotować jeszcze kilka minut, dodać natkę pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookingforemily.pl/2014/04/cielece-pulpeciki-gotowane-na-parze-z-jarzynka/