Kotlet po kowalsku - polecam na jutrzejszy obiad! <3

Helka
Obiad
04.08.2018 20:04
Kotlet po kowalsku - polecam na jutrzejszy obiad! <3

Kotlet po kowalsku – Składniki: 3 większe plastry schabu 3 łyżeczki musztardy chrzanowej lekko ostrej 1 łyżka miodu (u mnie lipowy) sól i pieprz do smaku 1 duża cebula (ok. 210g) 1-2 jajka do panierowania bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia 1 czubata łyżka majonezu 1 W misce wymieszać ze sobą musztardę i miód, a następnie w tak powstałej marynacie obtoczyć mięso i odstawić na minimum 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety schabowe z obu stron na rumiano. Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebulę (posypaną delikatnie solą i pieprzem) do czasu aż się zeszkli i lekko zarumieni. Po zamarynowaniu się mięsa zamoczyć je najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej. Kotlet po kowalsku – soczyste i pyszne kotlety w nieco innej odsłonie niż tradycyjne schabowe :) czubata łyżka ketchupu pikantnego 60 g sera żółtego Kotlet po kowalsku – Wykonanie: Każdy plaster schabu rozbić delikatnie tłuczkiem. Całość zapiekać przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (do czasu aż ser się rozpuści).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneprzeboje.pl/2018/08/04/kotlet-po-kowalsku/