Kawa mrożona z jagodami czyli Frappuccino, jak ze znanej kawiarni!

KAROLINA
Desery
30.07.2018 13:55
Kawa mrożona z jagodami czyli Frappuccino, jak ze znanej kawiarni!

Zerknijcie co będzie Wam potrzebne i robimy FRAPPUCCINO JAGODOWE! SKŁADNIKI: - około 8-10 kostek zamrożonego mleka 3,2% - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki jagód świeżych lub mrożonych - 1 świeże espresso - cukier lub słodzik bądź słodki syrop ponadto: wysoka szklanka, bądź kubek lub słoik i słomka WYKONANIE: - do szklanki wrzuć około 8 kostek zamrożonego mleka - zaparz espresso (jeśli nie masz ekspresu, w małej filiżance zaparz mocną kawę rozpuszczalną, bądź zwykłą parzoną tylko oddziel fusy) - mleko spień dyszą, mleko spieniamy dość długo - tak jak na caffee latte, pianka musi być mocna (jeśli nie masz dyszy spieniającej, użyj spieniaczy do mleka na baterie -do kupienia w każdym markecie, jeśli nie masz takiego to zimne mleko wlej do słoika zakręć słoik, i bardzo energicznie potrząsaj słoikiem przez minimum 5 minut- mleka również się spieni) - w osobnej szklance zmiksuj jagody z kilkoma kostkami mleka, cukrem i zaparzonym espresso - do szklanki z kostkami zamrożonego mleka wlewamy spienione mleko, następnie lejąc po łyżce dodajemy zmiksowane espresso jagodowe, utworzą się Wam piękne trzy warstwy kawy i pianka na górze szklanki Wierzch kawy obsyp jagodami! W ciepłe dni, nie ma nic lepszego jak mrożona kawa, a z dodatkiem jagód w postaci frappuccino niczym prosto ze znanej kawiarni to strzał w dziesiątkę. Często się zastanawiacie jak zrobić kawę mrożoną w domu?

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smykwkuchni.blogspot.com/2016/07/frappuccino-jagodowe-jak-ze-znanej.html