Spaghetti a'la carbonara z tartą cukinią i wędzonym boczkiem

Kasia
Obiad
29.07.2018 13:32
Spaghetti a'la carbonara z tartą cukinią i wędzonym boczkiem

Porcja na 2 osoby Składniki: 170 g cukinii 100 g wędzonego boczku 150 g makaronu spaghetti 50 g tartego parmezanu sos 2 żółtka 3 łyżko śmietany 30% 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku Przygotowanie: cukinię należy zetrzeć na tarce i odsączyć ręcznikiem papierowym. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni mieszając od czasu do czasu, aż stanie się lekko zarumieniony. Odcedzony makaron razem z kilkoma łyżkami wody z makaronu, dodajemy na patelnię do cukinii oraz boczku. Słowo ala na niektórych działa jak płachta na byka. Sama znam kilku takich co jak mówię, że zrobiłam coś podobnego ale przepis udoskonaliłam to, aż są czerwoni ze złości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2018/07/spaghetti-ala-carbonara-z-tarta-cukinia.html