Sernik truskawkowy na zimno

Mikołaj
Ciasta
27.07.2018 21:20
Sernik truskawkowy na zimno

Składniki: - 1.3 kg truskawek - 1kg twarogu zmielonego z wiaderka - 140g cukru pudru - skórka starta z całej cytryny - sok wyciśnięty z całej cytryny - 200ml kremówki - 2 galaretki truskawkowe na 300ml wody (do masy) - 2 galaretki truskawkowe na 700ml wody (na wierzch) - opakowanie okrągłych biszkoptów Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny do stężenia. 300g truskawek kroimy w plasterki i układamy jeden obok drugiego na masie twarogowej. Kremówkę ubijamy na 3/4, a następnie cały czas mieszając mikserem dodajemy porcjami twaróg, cukier puder, sok i skórkę w cytryny. Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopty, rozkładamy równomiernie na masie truskawki i lekko dociskamy. Sernik na zimno jest moim ulubionym deserem w upalne dni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://aletorcik.pl/sernik-truskawkowy-na-zimno/