Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

Ewa
Obiad
25.07.2018 7:09
Kotlet schabowy wg Magdy Gessler

Kotlet schabowy wg Magdy Gessler Muszę przyznać, że w chwili, gdy piszę ten post w głowie kłębi mi się tylko jedna myśl, a w zasadzie pytanie… Być może robię coś nie tak, bo i schab gotowany w mleku niezbyt mi podszedł, no ale co można źle zrobić w takim przepisie??;) A Wy jak robicie schabowego? Przepis na schabowego wg Magdy Gessler zakłada kilkugodzinne moczenie mięsa wraz z piórkami cebuli w mleku. Smakował Wam? - 6 plastrów schabu (ilość w zasadzie wg potrzeb) - mleko - 2 cebule - 1-2 jajka - bułka tarta - sól, pieprz - smalec lub olej do smażenia Kotlety delikatnie rozbijamy. Mimo wszystko wolę mojego zwykłego schabowego, bez tych całych ceregieli wokół niego;) To oczywiście tylko moje zdanie i Wy nie musicie się z nim zgadzać. Pomyślałam,że to może kwestia mięsa, albo, że niedokładnie osuszyłam je ręcznikiem papierowym, więc po dłuższym czasie spróbowałam przygotować je ponownie. Doprawione mięso panierowałam tradycyjnie w mące, jajku i bułce tartej, smażyłam na złoto i już. Znacznej różnicy w smaku nie wyczułam, za to smażenie przysporzyło mi pewnych problemów (odchodząca panierka, lekko namoknięta). Kotlety panierujemy w jajku, a następnie w bułce. Zrobiłam – tak na próbę, by przekonać się jakie też te kotlety wychodzą – i co? Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na złoto. Na wielu blogach zresztą taki kotlet się pojawia i jest wychwalany pod niebiosa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/07/25/kotlet-schabowy-wg-magdy-gessler/