Idealne ciasto na pizzę według Magdy Gessler!

Asia
Obiad
19.07.2018 17:53
Idealne ciasto na pizzę według Magdy Gessler!

Przepis na: Idealne ciasto na pizzę według Magdy Gessler Przygotowanie: 60 min Pieczenie: 13 min Łącznie: 73 min Składniki: Ciasto: 7 g drożdży suchych 1 i 1/2 łyżeczki cukru 200 ml ciepłej wody 380 g mąki (najlepiej mąki do pizzy włoskiej) 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu Farsz: 2 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta oregano 20 dag startej mozzarelli 1/2 słoiczka oliwek zielonych kilka łyżek kukurydzy po upieczeniu rukola i szynka parmeńska/szwarcwaldzka Jak zrobić ciasto na pizzę? Należy długo wyrabiać ciasto, najpierw będzie dość klejące, lecz gdy dłużej je będziesz wyrabiać to powinnaś/eś mieć już “czyste ręce, a ciasto nie powinno się już kleić. Na ciasto nakładamy łyżkę przecieru pomidorowego, przyprawy, starty ser, a później pozostałe dodatki (rukolę i szynkę dodajemy po upieczeniu). Przygotowałam dla Was przepis na idealne ciasto na pizzę według Magdy Gessler! Do rozczynu wlewamy ciepłą, lecz nie gorącą wodę, ponieważ zabije ona nam drożdże i nie będą one pracować. Wyrabiamy 5-10 minut aż ciasto będzie jednolite i nie klejące się do rąk. Możesz mieć naprawdę wysokiej jakości dodatki typu włoska szynka, sery, warzywa, jednak bez prawidłowo wykonanego ciasta końcowy efekt nie będzie mało smaczny. Ciasto na pizzę to naprawdę totalna podstawa do wykonania smacznej pizzy. Krok 2 W dużej misce dodajemy przesianą mąkę, cukier, sól, oliwę, szczyptę pieprzu oraz zaczynające pracować drożdże. Krok 4 Dzielimy na dwie części, z których upieczemy dwie osobne pizze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/idealne-ciasto-na-pizze-wedlug-magdy-gessler/