Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym – z grilla, ogniska, piekarnika

Judyta
Obiad
17.07.2018 12:35
Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym – z grilla, ogniska, piekarnika

Sposób wykonania: Ziemniaki szorujemy Wykrawamy otwór na szczycie każdego ziemniaka (łyżeczką, lub specjalnym przyrządem – na zdjęciu) Ziemniaki gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie Cebulę obieramy i drobno siekamy Łączymy mięso mielone, jajko, cebulę, przyprawy W otwory w ziemniakach wkładamy przygotowane wcześniej mięso Czas całkowity: 30 min. Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym Mój przepis na: Składniki: 1 kg ziemniaków 250 g dowolnego mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko sól pieprz folia aluminiowa (do ziemniaków pieczonych w ognisku) Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym możecie upiec w ognisku, na grillu, a gdy nie ma sprzyjających warunków – upiec w piekarniku. Ziemniaki faszerowane wspaniale komponują się z sosem czosnkowym, a w duecie z sałatką ze świeżych warzyw stanowią pełnowartościowe danie, które zachwyci waszą rodzinę i gości. Pieczemy do miękkości na grillu, zagrzebane w żarze ogniska, lub w piekarniku (blachę warto wysmarować tłuszczem)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/ziemniaki-faszerowane-miesem-mielonym-z-grilla-ogniska-piekarnika/