Sorbet truskawkowy

Monika
Desery
09.07.2018 0:01
Sorbet truskawkowy

Zamiast zwykłego syropu z wody i cukru można dodać syrop miętowy lub syrop z czarnego bzu. Jeśli sorbet planujemy podać nastepnego dnia i zostawimy na dłużej w zamrażarce to przed podaniem trzeba wystawić z zamrażaki aby trochę odpuścił i dopiero nakładać łyżką do lodów. składniki: 1 kg truskawek 1 szklanka wody 2 łyżki soku z cytryny ok 3/4 szlanki cukru* Przygotować syrop. Dodać sok z cytryny i wystudzony syrop. Co godzinę pojemnik wystawić z zamrażarki i całość zmiksować. Ilośc cukru zależy od naszego smaku i od słodkości truskawek. Masę truskawkową można także wlać do pojedyńczych foremek na lody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/07/sorbet-truskawkowy.html