Barszcz czerwony z ziemniakami i skwarkami

Zupy
02.07.2018 20:03
Barszcz czerwony z ziemniakami i skwarkami

2 łyżki ziaren ziela angielskiego 2 łyżki ziaren czarnego pieprzu 4 listki laurowe około 4 łyżek octu winnego sól Do podania: ziemniaki boczek surowy, wędzony koperek 2 łyżki ziaren ziela angielskiego 2 łyżki ziaren czarnego pieprzu 4 listki laurowe około 4 łyżek octu winnego sól Do podania: ziemniaki boczek surowy, wędzony koperek Składniki: 200 g wędzonej kości (np. żeberka) 1 pęczek włoszczyzny (młodej) 6 buraków (z botwiną) 3 gałązki lubczyku (lub 2 łyżki suszonego) Dodajemy do gotującej się wody (jeśli mamy młodą włoszczyznę dodajemy razem z liśćmi selera i natką pietruszki). W tym czasie buraki obieramy i kroimy w kostkę. Gdy włoszczyzna będzie miękka, odławiamy ją razem z kością a do wywaru wrzucamy buraki. Wrzucamy ziele angielskie, lubczyk, pieprz, listki laurowe i sól.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/06/barszcz-czerwony-z-ziemniakami-i.html