Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem

Pati
Obiad
30.06.2018 11:14
Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem

Ogranicza Was tylko wyobraźnia 😉 Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowina) 3 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka, papryka ostra, mielone ziele angielskie) 500 g pieczarek łyżka masła 125 g mozzarelli lub innego sera pieprz sól Pieczarki ścinamy na cienkie plasterki. Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem to świetna alternatywa dla kotletów mielonych. W dodatku w przeciwieństwie do mielonych są mniej tłuste, bo nie smażymy ich na tłuszczu tylko pieczemy w piekarniku. Ja przygotowałam je z wieprzowiny, a konkretnie z karczku, ale Wy możecie użyć dowolnego mięsa. Z mięsa formujemy kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem co pieczenia. W rondelku topimy masło, wrzucamy na nie pieczarki, solimy i dusimy aż odparuje cały płyn, a pieczarki się zezłocą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/posilki/miesa/wieprzowina/gniazda-z-mielonego-miesa-z-pieczarkami-i-serem