PIECZONE PANIEROWANE PODUDZIA

Obiad
21.06.2018 21:07
PIECZONE PANIEROWANE PODUDZIA

Ten prosty sposób na kurczaka lubię wykorzystywać, gdy wiem, że w dniu, kiedy chcę go podać, nie będę miała czasu na stanie w kuchni. Każdą pałkę kurczaka obtaczam w panierce i układam w naczyniu żaroodpornym [tak przygotowane mogą stać w lodówce do następnego dnia]. Pieczone panierowane podudzia 10 podudzi łyżeczka kuminu łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz 5 łyżek mąki kukurydzianej 5 łyżek zmielonych płatków owsianych Wszystkie przyprawy mieszam ze sobą. Na ostatnie 10 minut zdejmuję pokrywkę i włączam w piekarniku opcję grilla, żeby mięso ładnie się zarumieniło. Piekę w zamkniętym naczyniu około godziny w 180-190 st C.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/06/pieczone-panierowane-podudzia.html