ŚRODA: SAŁATKA Z ARBUZA, FETY I PROSCIUTTO

Agnieszka
Sałatki
20.06.2018 10:15
ŚRODA: SAŁATKA Z ARBUZA, FETY I PROSCIUTTO

Składniki: Kawałek dojrzałego arbuza Kostka sera feta 250 g pomidorków koktajlowych 150 g prosciutto lub innej suszonej szynki (szwarcwaldzkiej, serano) 1/2 szklanki komosy, albo innej dorodnej kaszy Garść nasion słonecznika lub dyni lub orzechów laskowych Garść rukoli lub roszponki lub bazylii Przygotowanie: Krok 1 Pokrój arbuza i fetę w kostkę, pomidorki przekrój na połówki, a prosciutto w paski. Poziom trudno: Łatwy Liczba porcji: 2 Słodki arbuz, kwasowe pomidorki, słony ser i prosciutto, w tle orzechowa kasza i lekki desing… Jeśli zrezygnujecie z kaszy, albo zastąpicie ją kuskusem, danie będzie gotowe w kilka minut. Cudowna sałatka z arbuza do przyrządzenia w 15 minut. To najlepszy sposób, żeby orzeźwić się w upał, a zarazem zjeść coś pożywnego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/sroda-salatka-z-arbuza-fety-prosciutto/