Domowe lody truskawkowe. Przepis krok po kroku

Bogumiła
Desery
19.06.2018 13:52
Domowe lody truskawkowe. Przepis krok po kroku

Najlepszą receptą na taką zwariowaną pogodę są domowe lody truskawkowe. Istne kulinarne szaleństwo Zawsze z nadejściem czerwca, polska kraina zamienia się w monotematyczny dom wariatów. Maj i czerwiec zaskoczyły nas wielce pozytywnie, żar leje się z nieba a jeziora i rzeki nagrzały się do ponad 20°C. Dlatego trzeba się bujnąć, najlepiej na rowerku, bo to kilka kilometrów i cieszyć się ekologicznymi truskawkami. Choć sezon jest względnie długi, zazwyczaj od czerwca do połowy lipca to My miłośnicy tych owoców po prostu nie możemy się nacieszyć truskawkami. Takie domowe lody truskawkowe to prawdziwy smak orzeźwienia bez poczucia winy, że opędzlowało się coś bardzo kalorycznego. Przepis który dzisiaj Wam polecam jest banalnie prosty i składa się tylko z czterech składników. Wszyscy mówią o truskawkach, szukają na nie przepisów, zaopatrują się hurtowo i przetwarzają. Zapraszam do zapoznania się z przepisem krok po kroku i zostawieniu komentarza pod wpisem. Można powiedzieć, że jest bardzo light bo nie zawiera śmietany ani żółtek, a cukier śmiało można zamienić innym słodziwem. Chyba, że zeżre się je z czekoladą lub bitą śmietaną ;-). Polska jest krajem, który może pochwalić się wieloma produktami spożywczymi najwyższej światowej jakości: serami, wędlinami czy miodami. Warto zebrać je samemu z krzaka, taki kontakt z naturą jest najlepszy. A po zbiorach polecam domowe lody truskawkowe lub przepyszne ciasto truskawkowe (link).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/domowe-lody-truskawkowe/