Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli

Ciasta
17.06.2018 6:17
Truskawkowe Kinder Country z polewą z Nutelli

Składniki na truskawkowe Kinder Country 3 opakowania herbatników petit beurre po ok. 100 g 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki (min. 30%) 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 50 g mlecznej czekolady (pół tabliczki) do kremu 1 szklanka preparowanej pszenicy lub ryżu pół szklanki mleka do herbatników truskawki Przed dekorowaniem wyciągamy torcik z lodówki i wykładamy go z plastikowego pudełka odwracając je “do góry nogami - czyli wierzch tortu to spód, a spód to wierzch. Na wierzch układamy podwójną warstwę namoczonych w mleku herbatników - po wyjęciu deseru będzie to spód naszego tortu. 50 g mlecznej czekolady trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej i ostudzić. Krem czekoladowy mieszamy z połową preparowanej pszenicy i wykładamy na warstwę ciastek. Na spód należy ułożyć warstwę herbatników - każde ciastko zanurzamy w mleku. Aby tort wyglądał naprawdę oryginalnie proponuję przygotować go w prostokątnym pojemniku (np. plastikowym pudełku), dzięki czemu uzyskamy ciekawy kształt, a także sporą wysokość tortu. Polewa z Nutelli 3 łyżki kremu Nutella 2 łyżki mleka Białą masę mieszamy z pozostałą częścią preparowanej pszenicy i pokrojonymi truskawkami. Polewę można przygotować w kuchence mikrofalowej podgrzewając wymieszane składniki ok. 1 minutę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2018/06/truskawkowe-kinder-country-z-polewa-z.html