Pęczotto z kurczakiem i botwinką

Fit
08.06.2018 9:39
Pęczotto z kurczakiem i botwinką

Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak 1 kg mięsa z udźca kurczaka 2 pęczki botwiny 3 cebule cukrowe 2 łyżki listków świeżego tymianku (lub 1 łyżka suszonego) 4 łyżki oleju roślinnego 1 szklanka wody (lub bulionu) 2 łyżki octu winnego sól (ziołowa) pieprz cytrynowy W dużym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wsypujemy kaszę i prażymy przez 5 minut. Dodajemy pokrojone buraczki, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut. Buraczki botwiny obieramy i kroimy w półplasterki a łodygi z liśćmi drobno szatkujemy. Doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy przez 2-3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2018/06/peczotto-z-kurczakiem-i-botwinka.html