Surówka z białej kapusty i marchewki

Helka
Sałatki
25.05.2018 15:36
Surówka z białej kapusty i marchewki

Surówka z białej kapusty i marchewki – Składniki: pół główki młodej kapusty – ok. 560 g 2 duże marchewki – ok .400 g pęczek świeżego koperku 3 łyżeczki cukru (mniej lub więcej wedle uznania) 4 łyżki soku z cytryny (mniej lub więcej wedle uznania) 2 łyżki oleju rzepakowego (lub oliwy) sól i pieprz do smaku Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki Surówka z białej kapusty Jest to świetny dodatek do obiadu, jest bardzo lekka, ponieważ nie zawiera majonezu i można ją zajadać bez końca. Surówka z białej kapusty przepis Przepis na tę surówkę, czyli danie z surowych warzyw, jest banalnie prosty. Surówka z białej kapusty i marchewki – Wykonanie: Kapustę pozbawić grubych części, a następnie potrzeć na tarce lub drobno poszatkować nożem. Taka surówka z białej kapusty, ale z dodatkiem majonezu to popularny Colesław, którego często serwuje się w restauracjach typu fast food. Jeśli użyjesz starszej białej kapusty, to warto ją zetrzeć na tarce o małych oczkach, posolić i odstawić na ok. 15-20 minut, do czasu aż zmięknie. Surówka z białej kapusty i marchewki – prosta w wykonaniu surówka na słodko-kwaśno. Dzięki temu surówka z białej kapusty jest nie tylko smaczna, ale też pięknie się prezentuje. Surówka skomponowana jest z bardzo kolorowych warzyw i bardzo ładnie prezentuje się na stole. Surówka z młodej białej kapusty i rzodkiewki

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneprzeboje.pl/2018/05/25/surowka-z-bialej-kapusty-i-marchewki/