Ogórki małosolne. Przepis krok po kroku.

Bogumiła
Przekąski
24.05.2018 12:30
Ogórki małosolne. Przepis krok po kroku.

Pamiętajcie o zostawieniu komentarza pod wpisem 🙂 Ogórki małosolne Składniki: 1,5 kg ogórków gruntowych 2 l wody 1 główka czosnku 1 pęczek koperku 2 gałązki kopru 2 kawałki chrzanu 4 liście chrzanu 2,5 łyżki soli kamiennej niejodowanej Nie jest to najbardziej skomplikowane wyzwanie na świecie, ale trzeba pamiętać o kilku ważnych zasadach: Warto wybrać świeże, nie za duże, jędrne ogórki gruntowe- najlepiej ze sprawdzonego źródła. Przepis na moją ulubioną kiełbasę już podałem, teraz czas na ogórki małosolne. Na dnie słoja lub np. kamionki ułóż połowę: koperku, kopru, czosnku, liści i korzenia chrzanu. Krok 2: Ogórki umyj, główkę czosnku bez obierania przekrój na pół. Chrupiące, pachnące czosnkiem i koperkiem, orzeźwiające…moi drodzy nadeszła pora na ogórki małosolne!!! Kiedy pytają mnie co najbardziej lubię ze słodyczy, mówię kiełbasę i ogórki małosolne. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram. Ogórki najlepiej kiszą się w szklanych słojach lub kamionkach. Stosując się do tych wytycznych ogórki powinny za każdym razem wyjść obłędne w smaku. Krok 4: Znakiem, że ogórki zaczynają się kisić jest mętniejąca woda.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/ogorki-malosolne/