Muffinki z malinami – błyskawiczne i smaczne babeczki

Zjem
Desery
18.05.2018 23:09
Muffinki z malinami – błyskawiczne i smaczne babeczki

jogurtu, 1/2 szkl. oleju rzepakowego lub oleju kokosowego (rozpuszczonego), 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Przygotowanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Maliny wkładamy do mąki i obtaczamy je w niej. Wystarczą dobre chęci, garść świeżych malin i sprawny piekarnik, a reszta zrobi się sama 🙂 Składniki na około 12 szt.: 1 i 1/2 szkl mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 szkl. Jak widzicie przepis jest banalny i takie są najlepsze – bo w prostocie tkwi siła:) Muffinki z malinami upiekłam dzięki Anecie z Bloga Upiecz Sobie Babeczkę. Muffinki w tym wydaniu są bardzo puszyste, ale jeśli masz tylko ochotę, to zamiast 1 szklanki owoców możesz dać 2 – wtedy uzyskasz mniej pulchne, za to soczyste babeczki. Muffinki z malinami i jogurtem – Rady: zamiast malin można użyć pokrojone w kostkę truskawki. Do powstałej masy dodajemy mąkę z malinami i ostrożnie mieszamy je z ciastem. W innej misce mieszamy ze sobą: jajka, cukier kokosowy, jogurt, olej i ekstrakt z wanilii. Do słodzenia ciasta możesz użyć: miodu, syropu z agawy, ksylitolu, lub zwykłego cukru, jeśli taki preferujesz:) .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjem-cie.pl/muffinki-z-malinami/