CZWARTEK: POLĘDWICZKA W GLAZURZE Z MUSZTARDY FRANCUSKIEJ

Agnieszka
Obiad
17.05.2018 6:20
CZWARTEK: POLĘDWICZKA W GLAZURZE Z MUSZTARDY FRANCUSKIEJ

Składniki: 2 małe polędwiczki lub 1 duża 2 małe polędwiczki lub 1 duża 3 łyżki brązowego cukru 3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 2 łyżki octu winnego 2 łyżki siekanego świeżego rozmarynu lub suszonego (lub tymianku) Liczba porcji: 2 Polędwiczka w marynacie jakiej nie znacie Marynata z musztardy (a właściwie marynata i glazura w jednym), którą wykorzystaliśmy do tej polędwiczki ma doskonale zrównoważony smak: cukier karmelizuje się podczas smażenia i staje lekko gorzkawy, za to z musztardy wydobywają się słodkie smaki. O tej polędwiczce w marynacie z musztardy nie trzeba wiele pisać. Obsmaż polędwiczkę ze wszystkich stron, a następnie wstaw do piekarnika na 20 minut. Smaż polędwiczkę na średnim ogniu, obracając co 4-5 minut. Odstaw na 15 minut, choć najlepiej marynować mięso całą noc. Marynata warta jest polecenia wszystkim miłośnikom grilla, bo stanowi bardzo miłą odmianę od standardowych, sklepowych posypek do mięsa. Koniecznie sprawdź również marynaty na grilla – 5 niecodziennych przepisów. Zamarynowane w niej mięso można usmażyć, upiec lub grillować. Krok 1 Wsyp do moździerza cukier i rozmaryn i utrzyj na proszek. Szukasz więcej przepisów na wyjątkowe marynaty do mięsa? Wystarczy na nią spojrzeć, żeby wiedzieć, że jest pyszna! Jeśli nie masz moździerza użyj robota ręcznego lub miksera. Wedy marynata ładniej skarmelizuje się na mięsie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/poledwiczka-w-musztardowej-glazurze/