Deser lodowy z musem z masła orzechowego i solonym karmelem

Desery
12.05.2018 11:08
Deser lodowy z musem z masła orzechowego i solonym karmelem

Koniecznie wypróbujcie : ) Składniki (2 duże porcje): 2 lody DIONE Vanilla Salted Caramel 400 ml śmietanki kremówki 36% (mocno schłodzonej) 1 łyżka cukru pudru 100 g serka mascarpone (schłodzonego) 2 pełne łyżki masła orzechowego (bez cukru i soli, najlepiej z orzechów laskowych) 2 kostki gorzkiej czekolady (min 70%) krówki, bezy, czekolada i rurki do dekoracji Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Czy znacie już lody DIONE z najwyższej jakości belgijską czekoladą, które nie dość, że są pyszne, to nie zawierają również wzmacniaczy smaku, konserwantów i substancji słodzących?! Powtarzać do czasu, aż wyczerpie się cała jedna część z odłożonej bitej śmietany. Już same w sobie stanowią idealny deser, ale świetnie sprawdzają się również jako jego dopełnienie. Ułożyć na czekoladzie, przykryć pozostałą bitą śmietaną i udekorować krówkami, bezami, czekoladą i rurkami. Kiedy zbliża się lato nie ma nic bardziej kuszącego niż błyskawiczny deser lodowy : )

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/deser-lodowy/