Śledzie po sułtańsku

Beata
Przekąski
12.05.2018 9:09
Śledzie po sułtańsku

Składniki 400 g filetów śledziowych 5 łyżek octu 2 średnie cebule 100 g rodzynek 1/3 szklanki oleju 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 szklanka przecieru pomidorowego (płynnego) 2 łyżki ketchupu pikantnego pieprz Filety namoczyć w zimnej wodzie przez około 2-3 godziny. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w piórka. Smażyć 2 minuty i wlać przecier pomidorowy , ketchup i dodać namoczone w wodzie rodzynki. Więcej przepisów na te rybki znajdziecie w zakładce Śledzie. Jeżeli przygotowaliście Państwo coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/05/sledzie-po-sutansku.html

smak i uczucie

Beata