Tort panna cotta bez pieczenia (i cukru) – daj się oczarować :)

Zjem
Desery
11.05.2018 22:22
Tort panna cotta bez pieczenia (i cukru) – daj się oczarować :)

mleka, 3 łyżki jasnego syropu z agawy lub innego słodziwa, 3 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki zimnej wody, pół łyżeczki ekstraktu z wanilii, wiórki kokosowe do dekoracji Składniki – czerwona warstwa: 300 g malin lub truskawek (u mnie maliny) 2 łyżeczki syropu z agawy, 3 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki zimnej wody, Przygotowanie: I. Czerwona warstwa: 3 łyżeczki żelatyny mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na 5 minut. Geneza tortu panna cotta Szczerze powiedziawszy na pomysł zrobienie z panna cotty toru wpadłam z lenistwa… Tort panna cotta – ciekawostki: Panna cotta to włoski specjał, którego bazą jest gotowana śmietana z żelatyną. Biała warstwa: 3 łyżeczki żelatyny mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy. Dzięki temu można ją pałaszować z uśmiechem na twarzy, a na koniec poprosić jeszcze o dokładkę 🙂 Miękki jogurtowy puszek zwieńczony malinowym akcentem rozpieści nasze podniebienie. Następnie panna cottę wyjmuje się z formy i umieszcza się na talerzyku. Spotkajmy się też wmojej kulinarnej grupie lub na Fan Page Bloga na Facebooku a także na Instagramie. Gotową masę wylewamy na tortownicę (ok Ø 20 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy do lodówki do stężenia na około 1 godzinę. Tort panna cotta – przepis: Składniki – biała warstwa: 500g jogurtu naturalnego, 3/4 szkl.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjem-cie.pl/tort-panna-cotta/