Zupa krem z selera i czekolady

Bernadeta
Zupy
12.04.2018 9:38
Zupa krem z selera i czekolady

Zupa krem z selera i czekolady - 1,5 selera lub 2 male - 2 niewielkie ziemniaki - cebula - 50 g białej czekolady - 1l bulionu warzywnego lub drobiowego - łyżka czarnuszki - szczypta gałki muszkatołowej - sol do smaku - pieprz świeżo mielony do smaku - 2 gałązki tymianku - łyżka oleju rzepakowego Cebulę, ziemniaki, selery obrać, pokroić w kostkę. Tymczasem jakiś czas temu jadłam frytki z selera i o dziwo ku mojemu zaskoczeniu bardzo mi zasmakowały, dlatego postanowiłam iść za ciosem i zrobić zupę krem z selera. Seler obok pietruszki to dwa warzywa który nie lubiłam od dzieciństwa, wyciągałam zawsze z zupy, z sałatki jarzynowej, wszędzie gdzie ich gotowana wersja się pojawiała. Podobny jedliśmy w jednej z restauracji i bardzo nam smakował, a był z dodatkiem czekolady. Następnie całość zmiksować na gładki krem, wstawić ponownie na piec, dodać czekoladę, mieszać aż czekolada się roztopi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2017/09/zupa-krem-z-selera-i-czekolady.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta