Boczniaki w panierce

Malgorzata
Obiad
06.04.2018 9:20
Boczniaki w panierce

English version Crumbed oyster mushrooms (4 servings) Ingredients: 500 g of oyster mushrooms, cleaned 500 ml of milk 2 eggs, beaten breadcrumbs for coating oil for frying salt Preparation: Place mushrooms in the bowl, add milk, set aside for for 15 minutes and drain. Składniki: 500 g boczniaków, oczyszczonych 500 ml mleka 2 jajka, roztrzepane bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia, sól Przygotowanie: Zalej boczniaki mlekiem i odstaw na 15 minut, po czym odcedź. Przygotowuję je w ten sposób od bardzo dawna i polecam je do każdego dania głównego, jak i jako przekąskę. Dziś przedstawiam je w klasycznej, chrupiącej panierce i zapewniam, że nikt im się nie oprze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/boczniaki-w-panierce-braided-oyster-mushrooms/