BEZGLUTENOWE BROWNIE

Magdalena
Fit
27.03.2018 20:16
BEZGLUTENOWE BROWNIE

😉 Składniki: Składniki: - 100 g gorzkiej czekolady - 3 jajka - 2/3 szklanki mąki migdałowej Radix-Bis - 2/3 szklanki mąki z brązowego ryżu Radix-Bis (lub zwykłej mąki ryżowej) - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2/3 szklanki oleju rzepakowego - 2/3 szklanki ksylitolu/erytrolu - szczypta soli Biała mąka została wymieniona na mąkę migdałową oraz ryżową, masło na olej rzepakowy, a cukier na ksylitol lub ertyrol. Do drugiej miski wbijamy jajka i miksujemy, aż powstanie piana, a następnie porcjami dodajemy ksylitol/erytrol, cały czas miksując. Czekoladę gorzką topimy w kąpieli wodnej, a następnie dodajemy do niej olej rzepakowy i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową masę wylewamy do formy (20 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 min. W misce mieszamy ze sobą mąkę migdałową z mąką ryżową, kakao, sodą oraz solą. Polewa: Czekoladę gorzką topimy w kąpieli wodnej, a następnie łączymy z olejem rzepakowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/03/bezglutenowe-brownie.html