tarta różana

Ciasta
14.03.2018 19:01
tarta różana

Składniki ciasto 1 szklanka mąki pszennej + 1 płaska łyżka 100 g zimnego masła 2,5 łyżki cukru pudru masa różana 2 duże jajka 200 g śmietanki 36% 100 g cukru pudru 4 łyżki wody różanej ziarenka z 1/3 laski wanilii wierzch wiórki kokosowe płatki róż do dekoracji Kiedy w słoneczny, niedzielny poranek dekorowałam ją płatkami róż, na myśl przyszła mi kobieta – delikatna, rozświetlona swoim blaskiem, piękna niczym właśnie kwiat róży. I tak oto zrodził sie w mojej głowie pomysł na kobiece zdjęcia oddające wrażliwość i delikatność, a motywem towarzyszącym byłaby…właśnie róża! Formujemy kulę, zawiajmy w folię i umieszczamy w lodówce do schłodzenia na ok. 30min. Wykonanie Składniki na ciasto zagniatamy na gładkie ciasto. Forme wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w tej temperaturze pieczemy ciasto przez ok. 15 min. Pieczemy do ścięcia się masy, ok. 10-15min w zależności od piekarnika. Składniki na masę różaną umieszcamy w misie miksera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2018/03/14/tarta-rozana/