Zapiekanka gołąbkowa – najłatwiejsza! (6 składników)

Wilk
Obiad
08.03.2018 18:47
Zapiekanka gołąbkowa – najłatwiejsza! (6 składników)

Dodatkowo ► sól [1 i 1/2 łyżeczki] ► pieprz [1/2 łyżeczki] ► czosnek granulowany [1 i 1/2 łyżeczki] ► papryka słodka [1 łyżeczka] ► majeranek [1/2 łyżeczki] Zapiekanka gołąbkowa Drukuj przepis Składniki ► mięso mielone [500 g] ► kapusta biała [ok. 1 kg / pół małej główki] ► cebula [1 średnia sztuka] ► passata pomidorowa [500 g] Przestudzony farsz z kapustą i ryżem wymieszać z surowym mięsem i doprawić łyżeczką soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczką czosnku i 1 łyżeczką słodkiej papryki. W międzyczasie przygotować sos mieszając passatę, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki czosnku i 1/2 łyżeczki majeranku. ► olej [20 g / 2 łyżki] ► ryż suchy [190-200 g / 1 szklanka] Na samą myśl przygotowania gołąbków bez większego wysiłku padam z radości i nie mogę się doczekać tych zabieganych dni w ciągu tygodnia, po których możemy zjeść sycący, pyszny, domowy obiad. Wrzucić warzywa na rozgrzany olej i podsmażać na średnim ogniu przez ok. 15 minut, aż cebula się zeszkli a kapusta zmięknie. Jeśli po 15 minutach warzywa nie są miękkie, można dodać ok. 1/2 szklanki wody, żeby szybciej się podsmażyły. Mam dla Was dzisiaj pyszną i bardzo prostą zapiekankę gołąbkową, która jest delikatna, w smaku niemal identyczna jak oryginalna potrawa i zupełnie bezproblemowa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2018/03/zapiekanka-golabkowa-najlatwiejsza-6-skladnikow.html