Brukselka z boczkiem

Sałatki
07.03.2018 23:04
Brukselka z boczkiem

Jeśli szukacie podobnych przepisów, polecam Wam także: – sałatka brokułowa – sałatka z brokułem – sałatka z duszoną rzodkiewką – sałatka gyros – brokuł gałązkowy przepis – sałatka z bobu – szparagi z jajkiem BRUKSELKA Z BOCZKIEM PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 1 Składniki: – 20 brukselek – 50-80 g boczku – garść orzechów pekan – 2 łyżki syropu klonowego – 2 łyżki octu winnego Przygotowanie: Brukselkę obierz jeśli tego wymaga, przytnij wystające końcówki głąbów. Wtedy wlej syrop klonowy i ocet winny, jeszcze chwilę duś i mieszaj, tak aby sos pokrył brukselki i boczek. dziś mam dla Ciebie także pyszną wersję z boczkiem, słoność boczku, chrupiące orzechy i słodko-kwaśny sos. Gotuj 5-7 minut, w zależności od wielkości i szybkości zagotowania się wody po dodaniu warzyw. U mnie w domu mówiło się, że brukselka najlepsza jest po wcześniejszym przemrożeniu. Podsmaż boczek na suchej patelni, tak aby wytopić nadmiar tłuszczu. Do usmażonego boczku dodaj ugotowaną brukselkę i podsmaż razem przez 2 minuty. Wszystko komponuje się naprawdę znakomicie, może być ciekawym dodatkiem do dania lub daniem samodzielnym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/brukselka-z-boczkiem/