Krem z czerwonej soczewicy

Zupy
07.03.2018 23:03
Krem z czerwonej soczewicy

Koniecznie zajrzyjcie do takich przepisów jak: – najlepsze przepisy na zupy kremy – krem z groszku z mlekiem kokosowym – krem z ziemniaków z ciemnym piwem – krem z kalafiora z posypką z bułki tartej – zupa krem z brokuła – zupa krem z buraczków – krem z marchewki z pomarańczą i imbirem – krem z pora z boczkiem – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie KREM Z CZERWONEJ SOCZEWICY PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 szklanka czerwonej soczewicy – 1 średnia marchewka – pół cebuli – 2 ząbki czosnku – 1 l bulionu z kurczaka lub rosołu domowego – sól i pieprz – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka chilli – 1/4 łyżeczki sproszkowanej kolendry – do podania: śmietana lub jogurt grecki, świeża kolendra lub kiełki Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Podawaj zupę z dodatkiem śmietany lub jogurtu greckiego, ze świeżą kolendrą lub kiełkami. Zaproponowałam Wam doprawienie go odrobiną sproszkowanego chilli i kolendry, ale możecie sami dopasować dodatki do upodobań, dodać zamiast chilli słodką paprykę lub paprykę wędzoną. Teraz dopraw zupę chilli i kolendrą i zblenduj ją na gładki krem. Zalej wszystko gorącym bulionem, dopraw odrobiną soli i pieprzu i gotuj około 20 minut aż warzywa zmiękną/ Marchewkę obierz i pokrój w bardzo małą kostkę, im mniejsza tym szybciej się ugotuje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/krem-czerwonej-soczewicy/