Frytki warzywne

Przekąski
04.03.2018 18:40
Frytki warzywne

Ja dodatkowo frytki z marchewki poprószyłam szczyptą cynamonu i imbiru, ale wiem, że nie każdy lubi ten smak – może przetestuj na kilku sztukach 😉 według mnie fajny smak. Zresztą u nas wszyscy lubimy, ale ograniczam te smażone w tłuszczu na rzecz pieczonych w piekarniku – wtedy już w ilości hurtowej, żeby dla wszystkich wystarczyło. Skrop olejem i oprósz roztartymi w dłoniach przyprawami – mieszanką ziół prowansalskich, plus dodatkowo jeszcze rozmarynem (jest w mieszance, ale ja lubię dodać go więcej). Przełóż je na blachę – ja zrobiłam osobne rzędy, ale można je też ze sobą przemieszać, jak kto lubi. PRZEPIS NA FRYTKI WARZYWNE – ZDROWĄ FIT PRZEKĄSKĘ Składniki: 3-4 marchewki 1 duży seler 1-2 buraki zioła prowansalskie rozmaryn olej do skropienia opcjonalnie: cynamon, imbir W dodatku w przygotowaniu proste, bo tylko obrać, pokroić, skropić oliwą, wymieszać z ziołami i siup na blachę. W ogóle to warzywa mi jedzą na surowo – marchewki, kalafior, brokuły, szpinak… Sprawdzają się jako samodzielna przekąska, ale też dodatek do innego dania – wprowadzają trochę koloru i podnoszą apetyt. Jako dodatek do obiadu często robię też: Paprykowe ziemniaczki z cebulką Ziemniaczki zapiekane – ziołowe

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowyprzepisownik.pl/2018/02/frytki-warzywne-zdrowa-fit-przekaska/