Piątek: Pieczony łosoś z pieczonymi warzywami i kaszą jaglaną

Agnieszka
Sałatki
02.03.2018 7:00
Piątek: Pieczony łosoś z pieczonymi warzywami i kaszą jaglaną

Składniki: 300 g łososia ½ szklanki kaszy jaglanej 250 g brukselki Mały słodki ziemniak 250 g dyni 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku Pieczony łosoś z warzywami i kaszą – wystarczy pięć składników i 20 minut, żeby wyczarować to pełnowartościowe, zdrowe danie. Krok 3 Łososia umyj, osusz, odetnij mięso od skóry, posól, popieprz i posmaruj z wierzchu sosem barbecue, albo teryaki. Sól Pieprz 2-3 łyżki sosu barbecue według tego przepisu lub sosu teryaki Przygotowanie: Krok 1 Kasza jaglana i łosoś z odrobiną sosu barbecue stanowią tylko dla nich smakowite tło. Wsyp do rondla z podsmażoną cebulką, zamieszaj i praż przez 4-5 minut, często mieszając. Następnie zalej szklanką wody i gotuj pod przykryciem 15-20 minut, aż pęczak będzie miękki. Możesz ją obrać i pokroić w kostkę, ale oddzielanie twardej surowej skóry to ciężka robota. Pół szklanki kaszy jaglanej Mała dymka 1 łyżka oleju roślinnego Kilka łyżek posiekanego szczypiorku Pieczony łosoś w tej sałatce jest, ale jakby go nie było 🙂 W tym daniu rządzą upieczone, słodkie warzywa: batat, dynia i niesamowicie smaczna brukselka. Dynię pokrój w cienkie łódeczki (max 2 cm szerokości).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/piatek-pieczony-losos-z-warzywami-kasza-jaglana/