FILETY Z INDYKA W PESTO PO WŁOSKU, OBIAD W 15 MINUT

KAROLINA
Obiad
25.02.2018 17:11
FILETY Z INDYKA W PESTO PO WŁOSKU, OBIAD W 15 MINUT

PRZEPIS NA INDYKA PO WŁOSKU - 600 g filetu z indyka - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 szklanki zielonych oliwek - 1/3 szklanki orzechów pini lub migdałów łuskanych lub orzechów nerkowca, włoskich (bez skórki!) - świeża bazylia - pomidorki koktajlowe - 2 - 3 łyżki miodu - sól, pieprz - dodatkowo kilka oliwek Oliwki i orzechy umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Na patelni na oliwie z oliwek smaż mięso z każdej ze stron, przykryj na 5 minut pokrywką aby się troszkę podparowało, dzięki czemu indyk będzie bardziej soczysty. Gorące mięso podajemy z odrobiną sosu z patelni i np. pieczywem, możesz też oczywiście danie serwować z kaszami czy sałatką. To pomysł na obiad dla całej rodziny, który możesz zrobić bardzo szybko na patelni, a samo mięso podać ze świeżym pieczywem. Cały czas staram się dla Was kontynuować posty z cyklu - kwadrans w kuchni, czyli, jak zrobić obiad w 15 minut. Zdejmij pokrywkę dodaj pomidorki, oliwki, przyprawy, bazylię i miód, całość zacznie się pomału karmelizować na złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2018/02/filety-z-indyka-w-pesto-po-wosku.html