Łosoś imbirowo-bazyliowy

Katarzyna
Obiad
14.02.2018 15:48
Łosoś imbirowo-bazyliowy

Zobaczcie jakie to proste 😉 Składniki: - 400 g filetu z łososia - 3 łyżki octu ryżowego - sok z połowy cytryny - 1 łyżka miodu - 1 łyżka sosu sojowego - 1 łyżka świeżo startego imbiru - 2 łyżeczki srirachy - 3 ząbki czosnku starte - 2 łyżki posiekanej bazylii - W małej miseczce mieszamy ze sobą ocet, sok z cytryny, miód, sos sojowy, imbir, srirachę, czosnek i bazylię. - Łososia pieczemy ok. 15 minut, następnie odwijamy folię z góry i pieczemy kolejne 5 minut. Ten przepis świetnie sprawdzi się jeżeli jesteście zabiegani i nie macie czasu na stanie w kuchni. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, a na środku umieszczamy naszego łososia. Tak powstałą marynatą dokładnie pokrywamy naszego łososia. Ostatnia z odsłon walentynkowego menu przed Wami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mostekwkuchni.pl/losos-imbirowo-bazyliowy/