,,TORT SPAGHETTI’’

Agnieszka
Obiad
09.02.2018 8:55
,,TORT SPAGHETTI’’

Tortownicę o wymiarach 28 smarujemy masłem i wykładamy na przemian warstwę spaghetti, sos mięsno- pomidorowy, starty ser, następnie wykładamy ponownie pozostałą warstwę spaghetti, sos mięsno- pomidorowy, lekko dociskamy. Składniki 500 g makaronu spaghetti pomidorowego 150 g sera żółtego 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki wody 4 łyżki przecieru pomidorowego Jamar sól himalajska Stovit, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, ostra papryka Sposób przygotowania: Na patelni smażymy pokrojoną w kosteczkę cebulę, następnie wrzucamy mięso mielone i dusimy około 20 minut. Atutem sklepu jest możliwość zamówienia dowolnej dedykacji grafiki tekstu na spersonalizowanym prezencie co nada wyjątkowego uroku a to wszystko możecie zamówić w sklepie ePrezenty Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przecier pomidorowy, wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze przez 15 minut. Niemiecka firma Silit oferuje szeroką gamę garnków, najwyższej jakości o doskonałych własnościach użytkowych, wyróżniające się niezwykle trwałą powłoką ceramiczną oraz brakiem niklu! Wierzch posypujemy startym serem, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut. W natłoku kuchennych obowiązków – zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami – dobre garnki to podstawa. Polecam serwety bankietowe ,które idealnie sprawdzą się na uroczystościach takich jak ślub, chrzest czy komunia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/tort-spaghetti/