Kanapka z naleśników owsianych z bananem i masłem orzechowym

Śniadania
08.02.2018 22:33
Kanapka z naleśników owsianych z bananem i masłem orzechowym

Składniki na 1 porcje: 2 jajka, 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego, 50g zmielonych płatków owsianych górskich, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 banan, 2 plasterki dowolnego sera żółtego, 1 łyżka masła orzechowego, 1 łyżeczka ulubionego tłuszczu. Można usmażyć 1 duży naleśnik, dodać od razu wszystkie dodatki, złożyć naleśnik na pół, przykryć pokrywką na chwilę, by ser się szybciej roztopił. Na małej (14cm) nieprzywierającej patelni mocno rozgrzać tłuszcz, wyłożyć połowę ciasta, wyrównać i smażyć z obu stron na średnim ogniu na rumiano. Gotową wieżyczkę obsmażyć z obu stron na patelni, by ser się roztopił, albo włożyć na 3 minuty do grilla kontaktowego, tak jak ja to zrobiłam. Jeden naleśnik posmarować masłem orzechowym, na masło położyć plasterek sera, plasterki banana, drugi plasterek sera i przykryć drugim naleśnikiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-fit/kanapka-nalesnikow-owsianych-bananem-maslem-orzechowym/