Lane Faworki

Zjem
Desery
08.02.2018 0:38
Lane Faworki

Przepis na lany chrust Składniki: • 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) • szczypta soli • 140 g mąki pszennej • 1 łyżka cukru pudru • 100 ml mleka • kieliszek rumu • skórka cytrynowa • tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Białka i sól ubij na sztywną pianę. Znajdziesz w niej moc kulinarnych porad i trików na odświeżanie jedzenia oraz ponad 100 przepisów na dania z tego co masz w domu. . Szukasz pomysłu na dania z tego co aktualnie masz w lodówce? □ A może zastanawiasz się co można bezpiecznie zamrozić lub zjeść po terminie? Jeśli szukasz więcej kulinarnych inspiracji, to zapraszam Cię również na Fanpage Zjem Cię na Facebooku, Instagramie lub do Zamkniętej Grupie Kulinarnej Pozdrawiam smacznie Anna Lena ze Zjem Cię! (Odwiedzono 705 razy, 1 wizyt dzisiaj) Faworkową masę umieść w rękawie cukierniczym lub wylewaj ją na tłuszcz łyżką. Wszystkie składniki miksuje się ze sobą i wylewa na rozgrzany tłuszcz. Jeśli na któreś z powyższych pytań odpowiedziałaś TAK, to pozwól, że zaproponuję Ci moją najnowszą książkę Bez marnowania. Zachęcam też do zapisania się na smacznego Newslettera ⇓⇓⇓ . Dziś pozwoliłam sobie na kulinarną ekstrawagancje i zakręciłam faworki w spirale. Całość krótko zmiksuj na najniższych obrotach, do połączenie się składników. Przepis na lany chrust jest przyjemnie prosty – skosztuj go i Ty! Lany chrust odsącz na ręczniku papierowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjem-cie.pl/pokrecone-faworki-chrusciki/