Najlepsze Domowe Pączki

Paulina z Na To Mam Ochotę
Ciasta
03.02.2018 21:52
Najlepsze Domowe Pączki

Pozostawiam na 20 min. do stężenia lukru (zrobi się też śnieżnobiały), a następnie nadziewam za pomocą rękawa cukierniczego np. marmoladą, bitą śmietaną, czekoladą / nutellą, toffi, kremem ajerkoniakowym, budyniem itp. Podobne przepisy: Pączki Tiramisu Faworki - Lekkie i Chrupiące, Najlepsze Pączki z Bitą Śmietaną Małe Pączki z Marmoladą Pączki z Czekoladą Rogaliki Krucho-Drożdżowe z Marmoladą Krucho-drożdżowe Rogaliki z Domowym Budyniem Pączki z Malinami i Rumowym Lukrem Kostka Hiszpańska Drożdżowe Rogaliki z Czekoladą i Orzechową Kruszonką Krucho-drożdżowe Rogaliki z Nutellą Domowy, Gęsty Ajerkoniak (Adwokat / Likier Jajeczny) Pączki z Malinami i Rumowym Lukrem Składniki na około 25-30 dużych pączków: 6 i 1/2 szklanki mąki pszennej 50 g drożdży świeżych 5 żółtek 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 1 i 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki roztopionego masła 2 kieliszki rumu szczypta soli 5-6 paczek smalcu - do smażenia JESZCZE CIEPŁE PĄCZKI POSMAROWAĆ POMADĄ CUKIERNICZĄ Składniki na Pomadę Cukierniczą - najlepszy lukier do pączków: 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżki octu 170 ml wody Wszystkie składniki umieścić na głębokiej, ceramicznej patelni. Bardzo powoli można już rozgrzewać smalec :) Smażenie: Na głębokiej patelni rozgrzać smalec do temperatury 175* - można sprawdzić wrzucając skrawek ciasta, powinien wypłynąć na powierzchnie i od razu zacząć się smażyć. Pączki z cukierni czy te sklepowe najczęściej układane są w zimnym najtańszym oleju, a gdy jest już ich sporo - zostają podgrzewane i smażone, przez co nasiąkają ogromnymi ilościami tłuszczu, których smak czasem udaje się zatuszować przez nadzienie lub grubą warstwę cukru. Pozostawiam na 20 min. do stężenia lukru (zrobi się też śnieżnobiały), a następnie nadziewam za pomocą rękawa cukierniczego np. marmoladą, bitą śmietaną, czekoladą / nutellą, toffi, kremem ajerkoniakowym, budyniem itp. Jajka i żółtka ubić z cukrem i solą na bardzo puszystą, gęstą masę (ubijałam około 5-7 min.). Jajka i żółtka ubić z cukrem i solą na bardzo puszystą, gęstą masę (ubijałam około 5-7 min.). Przykryć naczynie talerzem lub lnianą, czystą ściereczką i odstawić na 1,5 godz. do podwojenia lub potrojenia objętości w ciepłe miejsce. Przykryć naczynie talerzem lub lnianą, czystą ściereczką i odstawić na 1,5 godz. do podwojenia lub potrojenia objętości w ciepłe miejsce. Smażyć na średniej mocy palnika, z każdej strony po około 1 min. Po tym czasie, lekko podsypując przesianą mąką rozwałkować ciasto na stolnicy na grubość około 3 cm. Na średniej mocy palnika gotować około 2-3 min., do lekkiego zgęstnienia. Na średniej mocy palnika gotować około 2-3 min., do lekkiego zgęstnienia. Zagniatać ciasto około 10 min. Powinno być bardzo napowietrzone, mięciutkie, gęste, sprężyste, lśniące i nie lepić się do rąk. Zagniatać ciasto około 10 min. Powinno być bardzo napowietrzone, mięciutkie, gęste, sprężyste, lśniące i nie lepić się do rąk. Z tego przepisu korzystam od lat i nie zamierzam szukać czy eksperymentować z innymi. A jednak! Najlepsze Ciasto Drożdżowe na Pączki, jakie można sobie wymarzyć i przygotować w domu. Są cudowne, obłędnie smaczne i w przeciwieństwie do takich sklepowych - można zjeść ich więcej i nadal czuć się lekko nie mając wyrzutów sumienia. Kulę ciasta umieścić w dużej misce, można bardzo lekko posmarować kulę odrobiną płynnego, ciepłego masła. Kulę ciasta umieścić w dużej misce, można bardzo lekko posmarować kulę odrobiną płynnego, ciepłego masła. Wykrawać szklanką pączki, przykryć lnianą ściereczką i pozostawić na 15 min. Zobaczycie, jak ciężko po spróbowaniu takiego domowego, świeżutkiego, ciepłego pączka będzie wam trudno popatrzeć ze smakiem na te pączkowe gąbki zza sklepowej szyby. Wymieszać, przykryć talerzykiem i odstawić na 15-20 min. Wymieszać, przykryć talerzykiem i odstawić na 15-20 min. Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać 2 łyżki cukru i 3 łyżki przesianej mąki. Drożdże pokruszyć do miseczki, dodać 2 łyżki cukru i 3 łyżki przesianej mąki. Jeśli jest zbyt gęsty - wystarczy dodać kilka kropel wrzącej wody, jeśli zbyt rzadki - dalej ubijać. Jeśli jest zbyt gęsty - wystarczy dodać kilka kropel wrzącej wody, jeśli zbyt rzadki - dalej ubijać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://natomamochote.blogspot.com/2017/01/najlepsze-domowe-paczki.html
Na To Mam Ochotę

Na To Mam Ochotę

Paulina z Na To Mam Ochotę

facebook