Rolada wołowo-wieprzowa z warzywami

Obiad
03.02.2018 17:17
Rolada wołowo-wieprzowa z warzywami

Polecam i zachęcam do wypróbowania Składniki: – 500g mięsa mielonego (użyłam wołowo-wieprzowe ) – 1 cebula (starta na drobnych oczkach lub przepuszczoną przez maszynkę do mielenia mięsa) – 1 jajko – 1 łyżka majonezu – 2 łyżeczki chrzanu – 1 łyżka czosnku granulowanego – sól i pieprz wg smaku – 1/2 łyżeczki kurkumy – 1 średnia cukinia (około 350g) – 1 marchewka (około 100g) – 100g sera żółtego (użyłam edamskiego). Papier do pieczenia formatu blachy położyć na roladzie, odwrócić roladę i przytrzymując folią przełożyć roladę na papier, następnie przenieść na blachę i przykryć szczelnie resztą papieru do pieczenia. Folię spożywczą rozłożyć na blacie, rozprowadzić farsz na folii, na farsz wyłożyć mieszankę warzywno-serową i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 35-40 minut, po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, delikatnie odsłonić papier i piec przez kolejne 7-10 minut, aż góra rolady zarumieni się.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.smakiarmine.pl/przepisy-wytrawne/rolada-wolowo-wieprzowa-warzywami/