Gulasz Z Szynki

Iwona
Obiad
30.01.2018 17:50
Gulasz Z Szynki

Składniki na 4 osoby: 3 do 3 i 1/2 szkl wody 500 g mięsa z szynki na gulasz 1 duża cebula 1 marchewka 1/2 małego korzenia pietruszki 4 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki gęstej śmietany np. 18% pieprz, sól, papryka słodka i wędzona, warzywa suszone np. domowe warzywko <- klik klik przyprawa do gulaszu np. od Smaki Natury np. od Smaki Natury mąka pszenna do obtoczenia mięsa i do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1. 1. 4. Gulasz zagęszczamy śmietaną z około 1/2 łyżki mąki (którą najpierw hartujemy gorącym gulaszem zanim dodamy ją). 4. Gulasz zagęszczamy śmietaną z około 1/2 łyżki mąki (którą najpierw hartujemy gorącym gulaszem zanim dodamy ją). 2. Na tym samym tłuszczu obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej. Następnie całość przekładamy do gotującej się wody i doprawiamy solą oraz papryką w proszku dodajemy także korzeń pietruszki. Smaki Natury nie zawierają glutaminianu sodu, są najwyższej jakości, w wygodnych opakowaniach ze struną, która pozwala na zachowanie długiej świeżości przypraw. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. Gulasz podałam z ryżem, możemy podać go również z kaszą lub ziemniakami :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/01/gulasz-z-szynki.html