CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ

Katarzyna
Ciasta
29.01.2018 18:31
CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ

Jest bez cukru, z optymalną ilością tłuszczy , ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁▪ 3 szklanki mąki▪ 2 szklanki maślanki*▪ 1/4 szklanki oleju▪ 2 łyżko kakao▪ 2 łyżeczki sody▪ 1 łyżka przyprawy do piernika▪ słodzik wedle uznania▪ 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego▪ 3 szklanki mleka do ugotowania budyniu▪ opakowanie galaretki np cytrynowej▪ 1 śmietanka 30% ▪ dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa) Nie jest ono jakoś super fit ale nie popadajmy w skrajność, wszystko jest dla ludzi 😀 Galaretkę w proszku dodajemy w trakcie gotowania budyniu. 3. Ostudzony biszkopt przekrajamy na pół i przekładamy masą budyniową. Przepis jest praktycznie taki sam jakmurzynek na maślancetylko o podwojonej ilości składników. Ciasto można zaliczyć właściwie do tortów w delikatnej formie :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2017/07/czekoladowiec-na-maslance-z-masa_15.html