Wegański wywar warzywny (dieta dr. Dąbrowskiej)

Agata
Fit
28.01.2018 11:10
Wegański wywar warzywny (dieta dr. Dąbrowskiej)

A tutaj znajdziecie podstawowe zasady diety warzywno-owocowej i co można jeść podczas diety. - szpinak z pomidorami - ryż z kalafiora z marchewką - leczo wegańskie - zupę z kiszonych ogórków - wegański rosół z makaronem z marchewki - sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem - sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem - surówkę z kiszonej kapusty z granatem - kalafior w pikantnym sosie pomidorowym - kalafiornicę - grillowaną cukinię z warzywami po grecku - frytki z dyni piżmowej - wegański bigos - wegańskie burgery z kalafiora - zakwas z buraków - sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem - sok z kiszonych buraków - zielony koktajl ze szpinakiem, ogórkiem i miętą - zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem - zielony koktajl z grejpfrutem A na deser 😍 Czas przygotowania: 40 minut Składniki: - 3 marchewki - 2 pietruszki - kawałek selera - 1 por - 1 duża cebula - kawałek kapusty - 3 listki laurowe - 5 ziarenek ziela angielskiego - 10 ziarenek czarnego pieprzu - 2 goździki - sól morska lub himalajska - ok. 3 litrów wody - gałązki natki lub lubczyku Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki po czym opiekamy ją na suchej patelni. Z jednej robię zupę marchewkową, z drugiej ogórkową, a z trzeciej kalafiorową. Z reguły gotuję taką porcję, a potem dzielę ją na przykład na trzy części. Można też na jej bazie przygotować pyszny rosół wegański makaronem z marchewki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2018/01/weganski-wywar-warzywny-podstawowy.html