Truskawki pod kruszonką - przepis wegański i bezglutenowy

Monika
Desery
26.01.2018 11:55
Truskawki pod kruszonką - przepis wegański i bezglutenowy

składniki 150 g mąki (u mnie 50 g mąki jaglanej, 50 g mąki kokosowej, 50 g mąki ziemniaczanej) 60 g oleju kokosowego (lub około 70 ml innego oleju roślinnego) 50 g cukru (u mnie brązowy) 200 g truskawek (mogą być mrożone, takich też użyłam) Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik). Podziel na dwie części i włóż do zamrażarki na 20 minut. Świetnie się składa – przychodzę do Ciebie z przepisem na truskawki pod kruszonką. Jedną część pokrusz na spód naczyń do zapiekania lub formy do pieczenia. Teraz równomiernie rozłóż truskawki – świeże lub mrożone (nie musisz ich rozmrażać). Na truskawki pokrusz drugą część ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://viagusto.pl/truskawki-pod-kruszonka-przepis-weganski-i-bezglutenowy/