Placuszki jogurtowe na mące ryżowej. Puszyste i zdrowe śniadanie.

Magdalena
Śniadania
26.01.2018 0:09
Placuszki jogurtowe na mące ryżowej. Puszyste i zdrowe śniadanie.

Składniki: 3/4 szklanki mąki ryżowej (u mnie ze sklepu eSłoneczko) 180 g naturalnego jogurtu (nie może być zbyt rzadki) 1 jajko L 3 łyżki mleka szczypta sody około 11/3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka oleju kokosowego + do smażenia Przygotowanie: Do miski przekładamy jogurt naturalny, wsypujemy mąkę ryżową, cukier, szczyptę sody i wbijamy jajko, całość mieszamy np. widelcem. Następie dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego i mleko (około 3 łyżki, mleko ma na celu rozrzedzić naszą masę, ilość będzie zależna od użytego jogurtu. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kokosowego nakładamy po łyżce masy (1 łyżka = 1 placuszek). Nie ma nic piękniejszego niż widok małych rączek moich dzieci, które z uśmiechem na ustach jedzą śniadanko przygotowane przez mamę. Placuszki smażymy na małym ogniu z obu stron na złoto. Po nałożeniu na patelnię masa nie powinna rozlewać się zbytnio na boki). Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook zdjęcie. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu “Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem). Przygotowałam je na mące ryżowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/placuszki-jogurtowe-na-mace-ryzowej-puszyste-i-zdrowe-sniadanie/