POROSOŁOWE KOTLETY JAGLANE

Obiad
24.01.2018 22:06
POROSOŁOWE KOTLETY JAGLANE

Kaszę jaglaną gotuję (suchą kaszę wsypuję na sitko i płuczę pod bieżącą wodą, aż zacznie ściekać przezroczysta woda; następnie przelewam wrzątkiem; na szklankę kaszy zagotowuję w garnku 2 - 2,5 szkl wody, dodaję łyżeczkę soli i łyżkę masła; kaszę wrzucam na gotującą się wodę; przykrywam garnek i gotuję około 15 minut; zdejmuję pokrywkę i zostawiam na chwilę, żeby kasza odparowała.). Porosołowe kotlety jaglane - 1 szkl kaszy jaglanej (suchej) - mięso z rosołu - 1 ugotowana marchew - 1 ugotowana pietruszka (mogą być z rosołu) - mała cebula - sól, pieprz, pierz ziołowy do smaku - pokruszone na pył płatki kukurydziane do obtaczania - olej do smażenia Jeśli posmakują wam porosołowe jaglane kotlety, spróbujcie też jaglanych mielonych i kotletów z kalafiora z kaszą jaglaną. Pewnie często zastanawiacie się, co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu. Formuję kotlety, obtaczam w płatkach kukurydzianych i smażę na rozgrzanym oleju do zrumienienia każdej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/01/porosoowe-kotlety-jaglane.html