Tarta z owocami sezonowymi

Bogumiła
Ciasta
24.01.2018 21:15
Tarta z owocami sezonowymi

łyżka kwaśnej śmietany 1 żółtko Krem waniliowy 300 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 60g lub np. śmietankowego 1 łyżeczka esencji waniliowej 4 łyżki cukru 200 g masła (temperatura pokojowa) 500 g świeżych owoców sezonowych np. borówka amerykańska, malina, truskawka, Przygotowanie: Krok 3: Krem waniliowy: Budyń waniliowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tylko w 300 ml mleka i z 4 łyżkami cukru. Składniki: Ciasto (spód tarty) 120 g zimnego masła 220 g mąki pszennej 40 g cukru pudru szczypta soli 1 Co roku czekam na ten czas żeby zacząć szaleć z owocami w kuchni. Ja ciasto rozprowadzam palcami zostawiając trochę więcej masy na brzegu formy, zapobiega to zsuwaniu się ciasta z brzegów podczas pieczenia. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook. Krok 1: Ciasto (spód tarty): Zimne masło pokrój w kostkę i dodaj przesianą mąkę, cukier, sól, śmietanę i żółtko. Bez wątpienia idealne ciasto na niedzielne spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi. Zawiń w folię spożywczą, schłodź w lodówce przez 2 godziny. Odstaw tarte w chłodne miejsce na min 2 godz. Mamy wiosnę, czyli przepyszne owoce w sklepach i na targach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/tarta-z-owocami-sezonowymi/