Śledzie po wiejsku

Karolina
Przekąski
23.01.2018 18:34
Śledzie po wiejsku

Składniki: - 400 g solonych filetów śledziowych - 2 marchewki - 1 średnia cebula - 200 ml wody - 100 ml octu 10% - 3-4 łyżki oleju rzepakowego - 2 łyżki cukru - 3 listki laurowe - 6-7 ziaren ziela angielskiego - 1 płaska łyżeczka soli - 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu W tym czasie przygotować zalewę: wodę zagotować, zestawić z ognia i dodać cukier, ocet i sól, dobrze wymieszać i zostawić do wystygnięcia. Śledzie moczymy w wodzie kilka godzin, a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Śledzie muszą się przegryzać minimum 24 godziny, a stać w lodówce mogą kilka dni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2018/01/sledzie-po-wiejsku.html